Paint it Yellow, een opvallende naam voor een bijzonder nieuwbouwproject. De 28 starterswoningen zijn namelijk ‘sociale koopwoningen’. De lage verkoopprijzen van deze woningen worden mogelijk gemaakt door de verlaagde grondprijzen die de gemeente Dronten voor deze woningen hanteert. Zo krijgen starters op de woningmarkt een kans om een betaalbare woning te kopen.

Om in aanmerking te komen voor een sociale koopwoning moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je de woning alleen kopen wanneer je er, als eigenaar van de woning, zelf gaat wonen voor een minimale periode van 5 jaar. Dit wordt zelfbewoningsplicht genoemd. Ook is het antispeculatiebeding van toepassing, om te voorkomen dat mensen gaan handelen in woningen en hier winst op gaan maken.

Paint it Yellow maakt deel uit van Het Palet, een nieuwbouwwijk aan de westkant van Dronten. In 2015 is in Het Palet al een begin gemaakt met het aanleggen van het openbaar groen en wandelroutes. Paint it Yellow wordt dus in bestaand aangelegd groen gebouwd. Wanneer je woning in Paint it Yellow straks af is, voelt het daardoor alsof je in een bestaande, groene wijk komt te wonen in plaats van in een nog kale nieuwbouwomgeving. Hier wil je wonen!

Alles dichtbij

Het Palet ligt op 3 kilometer van het centrum van Dronten. Op de fiets ben je in 10 minuten tijd op het NS-station van Dronten. Van hieruit heb je een snelle spoorverbinding naar Lelystad, Almere, Kampen, Zwolle en de randstad. Dichterbij je woning vind je basisscholen, een gezondheidscentrum, sportvoorzieningen en het winkelcentrum Dronten-West, waar je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen.

Waar wil je wonen?

In het project Paint it Yellow worden 28 betaalbare starterswoningen ontwikkeld en gebouwd aan de Boerenkermis en Pastorale. Alle woningen worden inclusief sanitair en tegelwerk opgeleverd. Daarnaast is het mogelijk om op de zolder optioneel een derde slaapkamer te realiseren.

Hoewel alle woningen aan de Boerenkermis dezelfde uitstraling en indeling hebben, is de rij met de bouwnummers 1 t/m 10 nét iets breder dan de overige woningen aan de Boerenkermis. Van de woningen aan de Pastorale zijn de hoekwoningen en enkele woningen in het midden 40 cm extra diep. Net als in andere delen van Het Palet is ook in Paint it Yellow het groen duidelijk in het straatbeeld aanwezig.

Download brochure

Situatie en plattegronden

  • Situatie

  • Begane grond Boerenkermis

  • Verdieping Boerenkermis

  • Zolder Boerenkermis

  • Begane grond Pastorale

  • Verdieping Pastorale

  • Zolder Pastorale

Deel Paint it Yellow via

PlaatsDronten
ProjectPaint it Yellow
In de nieuwe wijk Het Palet worden 28 starterswoningen (sociale koopwoningen) ontwikkeld en gerealiseerd aan De Boerenkermis en Pastorale.
Project status:Gereed
Kavelgrootte:vanaf 105 m²

Wij zijn aangesloten bij

   
     
bouwendnederland  woningborg NVB logo